1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

EETFABRIEK

FOODPRINT manifestatie DAGHAP 2011

Stroom | Den Haag 

i.s.m. Marijke Bruinsma


De EETFABRIEK is tuin, kas en keuken. Daar kun je niet van afblijven! Dat wil je proeven, ruiken, aanraken en oogsten. Het eetbaar groen wordt ter plekke door de kok geoogst, bereid en uitgeserveerd.

 

EETFABRIEK is gebaseerd op voedsel en energie zelfvoorziening: stadslandbouw, volkstuinen, recreatie en technologie midden in de wijk. Het laat de bezoekers zien dat eten wat je van dichtbij haalt lekker en vers is, dat ze kunnen zien wat ze eten, hoe het groeit, bereid en opgegeten kan worden. Met EETFABRIEK willen wij mensen uitdagen tot onverwachte ontmoetingen en aanmoedigen om samen te genieten van alle eetbare planten. Voedsel bindt mensen samen!

 

EETFABRIEK laat de onbegrensde mogelijkheden van de vele soorten eetbaar groen zien: niet alleen de tuin, ook de gevel van de fabriek en de kas worden gebruikt om groente, fruit en kruiden te kweken. Op het dak van EETFABRIEK wordt ook de zon geoogst. De zuidkant van het dak is bekleed met zonnepanelen. De energie die hiermee wordt opgewekt, wordt gebruikt in de keuken. Elke vierkante meter wordt benut. De constructie van de EETFABRIEK is opgebouwd uit steigerbuizen. Het kan ter plekke worden opgebouwd. Het bouwwerk is afgestemd op de maat van een standaardkrat. Op de gevel worden de groentekratten met daarin groeizakken met eetbare planten bevestigd. De steigerconstructie wordt ingepakt met wit steigerkrimpfolie dat het silhouet van EETFABRIEK zichtbaar maakt. Aan de noordzijde steekt de schoorsteen van de keuken 8 meter de lucht in. Alle materialen kunnen hergebruikt worden op een andere plek voor een nieuwe EETFABRIEK.

De EETFABRIEK is mede mogelijk gemaakt door:

KG Plant, Binder Groenprojecten, Layher Nederland, Delft Connection, Zon&Zo duurzame Oplossingen BV, DVC Beregening, Vos Zeildoek en Krimpfolie projecten, Jiffy International, Hakron Nunspeet BV